/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Wilhelm Loeper fick Farsan Sandbergs stipendium

Wilhelm Loeper under U21 matchen mot Hammarby 160719

Varje år delas Birger ”Farsan” Sandbergs stipendium traditionsenligt ut i samband med årets sista hemmamatch. Priset går till den ungdomsspelare som har haft den starkaste utvecklingen under året och 2016 års pristagare är U19-försvararen Wilhelm Loeper med följande motivering:

”Han är född 1998 och har spelat i Djurgården sedan han var 6 år. I år har han spelat kontinuerligt i U19 och U21, men efter sommaren även tränat och suttit på bänken i A-laget. Under säsongen har han utvecklat både sin styrka och uthållighet samt även sitt offensiva spel där han med sin speluppfattning och teknik värderar och löser sina uppspel väldigt bra. Dessutom har han blivit allt mer positionssäker i sitt försvarspel vilket visar på en bra defensiv speluppfattning. Årets motagare av Farsan Sandbergs stipendium är Wilhelm Loeper.”

Ett fint erkännande för ”Wille” som dock var i Tyskland av familjeskäl under prisutdelningen på Tele2 Arena i samband med matchen DIF-Häcken. Priset hämtade U19-tränare Christofer Augustsson åt honom men via telefon låter Wille från Tyskland hälsa att han är stolt, glad och till och med lite förvånad över priset.
– Jag var faktiskt lite överraskad, det var inget jag räknade med. Men att själv få det är väldigt stort och jag blev väldigt glad när jag fick beskedet, säger Wille.

Priset går ju till den spelare som har haft bäst utveckling och det har gått fort fram för dig i år.
– Jag har bara kämpat på och kört hårt varje träning och match. Sedan har jag tränat mycket extra och det verkar ha gett resultat.

Hur mycket betyder det för dig att du tränat mycket med A-laget i år?
– Det har varit otroligt kul och lärorikt. Känns som att jag lär mig något nytt varje dag och det är väldigt bra för min utveckling.

Du är ju verkligen djurgårdare sedan barnsben och har spelat blårandigt hela vägen. Nu var du med i A-truppen mot IFK Norrköping i år, kan man ana en A-lagsdebut inom en snar framtid?
– Jag började på knatteskolan som 6-åring, har jobbat mig uppåt och drömmen är ju självklart att någon gång få spela på Tele2 Arena med A-laget. Det är dit jag vill nå och jag ska försöka kämpa för den platsen varje dag, på varje träning och match.

Slutligen måste jag fråga om det signifikativa vita hårbandet. Hur länge har det hängt med?
– Haha! Det är en ny grej för i år men jag tror att det kommer att följa med resten av livet, avslutar Wille.

sandberg_stipendium_743

U19-tränare Christofer Augustsson tar emot stipendiet för Wilhem Loepers räkning på Tele2 Arena.

 

Attachment