/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Vinna eller försvinna på söndag i cupderbyt

DIF - Hammarby svenska cupenEfter att de två inledande gruppspelsomgångarna har spelats är det nu följande förutsättningar som gäller för att Djurgården ska avancera till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Vinna eller försvinna

För att Djurgården ska avancera till kvartsfinal i Svenska Cupen krävs det vinst mot Hammarby på söndag. Då Djurgården vid vinst hamnar på 6 poäng medan Hammarby vid förlust står kvar på 4 poäng krävs det alltså att Ljungskile tar poäng för att inte Syrianska, som också har 4 poäng, ska bli gruppvinnare.

Grupp 6

Hammarby 2 1 1 0 4-2 4
Syrianska 2 1 1 0 1-0 4
Djurgården 2 1 0 1 2-2 3
Ljungskile 2 0 0 2 3-6 0

Reglemente för Svenska Cupens gruppspel från Svenskfotboll.se

Placering i gruppspelet avgörs genom antalet vunna poäng. Vid lika poängställning avgörs placering genom målskillnad, d.v.s. skillnaden mellan antalet gjorda mål och insläppta mål. Är målskillnaden lika stor, placeras det lag främst som gjort flest mål. Har lagen gjort lika många mål, är lagens inbördes resultat avgörande. Är inte det inbördes resultatet mellan lagen utslagsgivande tillfaller den högre placeringen det högst rankade laget. Respektive gruppsegrare avancerar till kvartsfinal.

Kvartsfinal
De fyra ”bästa” gruppsegrarna ska ha hemmamatch och lottas med fri lottning mot övriga fyra gruppsegrare. I det fallet att det inte går att skilja mellan fjärde och femte ”bästa” gruppsegrare, erhåller det högst rankade laget hemmamatch. Vid tillämpning av föreskrifterna innebär ”bästa” i kvartsfinalerna en jämförelse av matcher i omgång 3 enligt följandeförutsättningar; i första hand flest poäng, i andra hand målskillnad och därefter flest gjorda mål.


Biljetter till söndagens cupderby | DIF-Hammarby 14:00 Tele2 Arena

Laget behöver med andra ord allt stöd som går att ansamla för att vi nu ska ge oss själva chansen att gå vidare till kvartsfinal. Vi behöver alla Djurgårdares stöd på söndag för att sjunga fram laget till seger. Ta fram halsduken, köp biljett och sjung för gamla Djurgår’n!

Det återstår endast en handfull biljetter till Sofialäktaren på nedre etage. Därefter hänvisar vi samtliga som vill stå i klacken till Sofialäktaren övre etage. På aktiv sittplats finns det nu bara kvar biljetter i kurvan mot södra på övre etage samt ett fåtal på nedre etage närmst Sofialäktaren. På långsidorna finns det platser kvar på östra samt västra där majoriteten av biljetterna angränsar mot den norra läktaren.

Här köper du biljett

PRISER 
 KATEGORI PRIS
SITTPLATS  315 kr
AKTIV SITTPLATS  260 kr
KLACK  210 kr
 FAMILJELÄKTARE  160 kr
 APBERGET  60 kr