/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Thomas Sunesson har gått bort

840501 Fotboll, Schweiz - Sverige, Förhands: Thomas Sunesson, Hans Holmqvist och Håkan Sandberg, Sverige © Bildbyrån - 7022

Den landslagsmeriterade före detta Djurgårdsspelaren Thomas Sunesson har gått bort, endast 56 år gammal.

Thomas Sunessons fotbollskarriär tog sin början i Mönsterås GIF med pappa Egon som tränare och en viss Stephan Kullberg som medspelare. Till Djurgården kom Thomas 1986 efter att ha spelat i Kalmar FF , Malmö FF och Lausanne och vi minns speciellt den kraftfulle centerns knäfallande målfirande mot sin gamla klubb Kalmar på Stadion. En korsbandsskada i vänster knä gjorde dock att Thomas inte kom till sin fulla rätt under sin två säsonger i Djurgården där speltiden blev begränsad på grund av operationen.

Thomas Sunesson gjorde även 12 A-landskamper 1983-84 med bland annat två mål i ett VM-kval mot Malta.

Vi bevarar Thomas Sunesson i vårt minne som den levnadskonstnär och skicklige fotbollsspelare han var och sänder våra tankar till familj och anhöriga.
– Han var en skön kille med ett gott hjärta som har lämnat oss alldeles för tidigt och vi höll kontakten hela tiden efter att han slutat spela i Djurgården, summerar Pelle Kotschack, hedersledamot i Djurgården Fotbolls styrelse.

Attachment