/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

SLO

SLO – Supporter Liaison Officer

Djurgården har initierat ett antal framgångsrika metoder för att uppmuntra ett positivt läktarklimat. Vi har bland annat, med stöd från projektet Stå upp för fotbollen anställt två Supporter Liaison Officers (SLO). De har som ansvar att fungera som supportersambandsmän. De arbetar parallellt med såväl publikvärdar som ordningsvakter och det har hittills fungerat på ett mycket tillfredsställande sätt.

Djurgården Fotbolls två SLO:s är Lena Gustafson Wiberg och Stefan Ryderfeldt. Som SLO är en av de viktigaste uppgifterna att genom sin funktion verka för att föreningen utökar servicen till sina supportrar och skapar förståelse för de olika önskemål som finns i anslutning till fotbollen oavsett om det är klubben, supportrarna eller polisen som är avsändare. SLO:s bygger relationer inte bara med olika supportergrupper utan efter eget initiativ även med polis och säkerhetspersonal samt andra aktörer. SLO:s samarbetar med SLO:s hos andra klubbar innan matcher för att bidra till att supportrarna uppträder i enlighet med de riktlinjer som gäller för god säkerhet. UEFA, SvFF, SEF och Djurgården Fotboll ser denna funktion som ett av de viktigaste stegen i målsättningen att förbättra relationerna mellan fotbollens olika intressenter. Om du vill veta mer om vad en SLO gör så rekommenderar vi artikeln ”Vad gör en SLO” med Djurgårdens SLO Lena Gustafson Wiberg (länk).

Skärmavbild 2015-05-12 kl. 15.46.24

Du kan även läsa mer om SLO-funktionen och projektet Stå upp för fotbollen via denna länk

Den internationella organisationen Supporters Direct som koordinerar SLO-funktionen i Europa har gjort en intervju med Lena Gustafson Wiberg. Lena berättar om hennes erfarenheter av SLO-rollen och dess implementering i Sverige. Läs hela intervjun med Lena (länk)

Djurgården Fotbolls två SLO:er kommunicerar kontinuerligt på sociala medier via:

SLO Djurgården Fotboll på Facebook

SLO Djurgårdens IF på Twitter

Lena Gustafsson Wiberg:
[email protected]
072-514 00 04

Stefan Ryderfelt:
[email protected]
072-218 08 70

 

Stå upp för fotbollen

suff

Sedan 2012 stöds DIF Fotboll av projektet Stå upp för fotbollen som har gett klubben möjlighet att ha två anställda Supporter Liaison Officers (SLO). Projektet administreras av Svensk Elitfotboll med ekonomiskt stöd av C More, Deloitte, Swedbank, Svenska Spel samt TV4-gruppen.

Detta projekt ger DIF Fotboll möjligheten att dagligen arbeta med att stärka den positiva supporterkulturen. Här nedan följer en presentation av Stå upp för fotbollen

Vad är det vi gör
Vår vision är enkel och tydlig. Vi vill ha en fotboll som inte förknippas med våld och huliganism, en fotboll som bejakar alla supportrar som älskar sitt lag och sporten. Vi vill ha evenemang som det känns självklart att ta sina barn till, där vi möts av en positiv stämning och en miljö utan hot och ilska. En fotboll som tar ansvar och vi alla kan vara stolt över!

Varför
Vi vill bejaka allt det positiva med fotbollen, sätta fingret på allt den ger till vårt samhälle och dess medborgare. Samtidigt har vi respekt för att många ser annat när de tänker på fotboll. ALLA inom svensk fotboll måste börja ta ansvar för vad de tillför fotbollen.

Genom att bland annat genomföra en kampanj för positiv läktarkultur och ge ekonomiskt stöd till de klubbar som har störst utmaningar, och genom att marknadsföra det gemensamma målet om en positiv läktarkultur på våra idrottsarenor, är målet att tillsammans skapa en ljus framtid för svensk fotboll.

SLO – Föreningar
Inom ramen för ”Stå upp för fotbollen!” har vi ett projekt tillsammans med fem klubbar som fått möjligheten att anställa en Supporter Liaison Officer (SLO) som ska klubben att intensifiera sitt arbete kring läktar-, publik- och säkerhetsfrågor. Vi hoppas att det ska leda till ett mer uppsökande och proaktivt arbete hos klubbarna vi stöttar, för att motverka den framtida rekryteringen till våldsamma grupperingar. Många klubbar i Sverige arbetar redan i dag med sina supportrar, både för att stärka klubbens varumärke och anseende, men självklart också för att bredda sitt kundunderlag.

Läs mer om Stå upp för fotbollen på denna sida.