/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Publikinformation

ALLMÄN INFORMATION

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - IFK Göteborg

Entréer öppnar: 1,5 timme innan avspark

Souvenirförsäljning: Djurgården har souvenirförsäljning utanför arenan på matchdagar mellan Tele2 Arena och Globens entré 6 från två timmar innan avspark och efter matchen.

Mat och dryck: Barer, kiosker, fastfood och mobila enheter finns öppna på alla plan.

Parkering: Arenagaraget under arenan med 650 P-platser.

Rökning: Rökrutor öppnas i paus. Rökning inne på arenan är ej tillåtet.

Service och säkerhet: Två SLO:er finns på plats som kan kontaktas om du vill framföra synpunkter och idéer under arrangemanget samt önskemål för kommande matcher. Publikvärdar finns vid alla läktare med publik och dessa kan kontaktas för hjälp och information. Ordningsvakter finns på plats för eventuella säkerhetsrelaterade uppgifter.

Barnvagnar: Får ej tas med in på Tele2 Arena. Barnvagnsparkering finns längs med den nordöstra och sydöstra kurvan. Ta med eget lås om du vill låsa fast barnvagnen.

Klistermärken: Klistermärken som sätts upp på arenan i samband med matcherna tas bort direkt efter varje match och kostnaden för borttagandet faktureras Djurgården.

Insamling till tifo: Sofialäktaren TIFO genomför insamlingar i samband med våra hemmamatcher.

Tele2 Arena Appen: Här finner du en app som hjälper dig att hitta rätt på arenan och mycket annat.http://www.globearenas.se/vara-arenor/tele2-arena/tele2arena-appen

HITTA HIT

TUNNELBANA
Tunnelbanans gröna linje nr 19 och nr 29 mot Hagsätra eller Högdalen tar dig hit på några minuter från T-Centralen, kliv av vid t-banestation Globen.

Du kan också välja linje nr 17 mot Skarpnäck eller nr 18 mot Farsta Strand och gå av vid Gullmarsplan. Därifrån promenerar du på bara några minuter till vårt evenemangsområde.

Andra alternativa stationer inom en kilometers promenadavstånd är Skärmarbrink, Blåsut, Sandsborg och Enskede Gård.

TVÄRBANA
Tvärbanan, som stannar vid både station Globen och Gullmarsplan, är ett praktiskt och bekvämt resealternativ om du påbörjar din resa till oss med pendeltåg. Byt då till tvärbanan vid Årstaberg.
Om du kommer från Sickla-hållet är tvärbanan det perfekta färdmedlet.

BUSS
Flera busslinjer tar dig nästan hela vägen fram till oss. Bussterminalen vid Gullmarsplan ligger endast 5-6 minuters promenad från vårt evenemangsområde.

PLANERA DIN RESA MED SL:S RESEPLANERARE
Besök www.sl.se eller använd appen.

CYKEL
Arenaleden för cyklar löper raka vägen hit från Medborgarplatsen. Breda cykelbanor finns också utmed Arenavägen och Arenaslingan. För att underlätta ditt besök med cykel hos oss har vi bland annat skapat 1 000 nya cykelparkeringsplatser vid Tele2 Arena.

TILL FOTS
Med Stockholm city inpå knuten är en stärkande promenad ett härligt alternativ på vägen till ditt evenemangbesök. Att promenera hit från Södermalm, över Skanstullsbron, tar drygt 20 minuter.

Breda, promenadvänliga gångbanor finns även utmed både Arenavägen och Arenaslingan samt till och från de närliggande t-banestationerna.

MED BIL
Vår besöksadress är Arenaslingan 14.

Vi rekommenderar att du i största möjliga mån åker kollektivt hit. Väljer du att ta bilen; tänk på att vara ute i god tid och på att det pågår ett flertal väg- och byggarbeten i området.

Parkering hittar du i det nybyggda Arenagaraget, under Tele2 Arena (cirka 650 P-platser), och i Globen Shopping (cirka 1500 P-platser). Handikapparkering hittar du på Hovets östra kortsida, mot Nynäsvägen.

MAT OCH DRYCK

KIOSKER & FAST FOOD PÅ TELE2 ARENA
Hungrig i samband med ditt evenemangsbesök? I våra fast food serveringar har du möjlighet att avnjuta en Amerikansk inspirerad hamburgare, en närproducerad Levy Classic Burger tillsammans med pommes frites. Vi erbjuder dessutom varma och kalla rätter för alla smaker, vi serverar här till exempel ett vegetariskt alternativ, pulled pork i pita bröd, Caesar sallad och rödbets- och chevresallad ett brett utbud av moderna kvalitetsrätter.

Kiosk försäljning finner du i sektion A 106, 128, 222, 221, B302, 303, 311, 323 och 330.

Fast food försäljning finner du i sektion A 104, A 130, A 137, A 214, A221,B 306 och B 328.

Levys kiosker är alltid fullspäckade med Sveriges fem bästsäljande snacks och godis för stora som små, du hittar här bland annat en kopp kaffe med den klassiska mazarinen och en festis med wienerkorv.

BARER & PUBAR
I våra barer har du alltid möjlighet att avnjuta en drink, ett glas vin eller en whiskey och varför inte kombinera det med sushi eller en ostbricka! Vi erbjuder här även ett varierat utbud av sallader och wraps.

Barer finner du i sektion A 109 och A 125.

Serveringsområden håller 20 års gräns, gäller även i målsmans sällskap. All dryck måste stanna inom serveringsområdet, gäller även alkoholfria drycker.

Är du sugen på öl rekommenderar vi dig ett besök i någon av våra pubar. Pubarna har likt våra fast food serveringar ett brett utbud av varma och kalla rätter, det serveras till exempel nygrillad hamburgare, vegetarisk hamburgare, wraps och cesarsallad. Självklart erbjuds du även ett stort utbud av alkoholfria alternativ.

Pubar finner du i A sektionen under 117, 118, 136, 217 och i B sektionen under 316, 318, 335 och 337.

Tele2Arena_fotboll