/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Premiärvinst för damerna

Klar seger i premiären mot nykomlingarna Halmia.

Tidig morgonsamling, sju timmars bussresa och naturgräs, vilket Djurgården inte tränat på i år, ja förutsättningarna för Djurgården i premiären gjorde tränare Carl-Åke ”Carla” Larsen lite orolig. Men det hade han inte behövt vara, Djurgården fortsatte den långa segersvit man haft under försäsongen när det var dags för premiär i Elitettan.

Halmia startade matchen i ett högt tempo och var det bättre laget, men efter tio minuter ebbade den första offensiven ut och Djurgården kom in i matchen. Efter femton minuter kom Djurgårdens Lilja Björk loss på motståndarnas vänsterkant och kunde slå bollen snett inåt bakåt och där mötte lagkaptenen Alexandra Höglund med ett tillslag rakt upp i nättaket.

– Det var lite böljande spel med många tapp på mittfältet efter det, men på en inåtskruvad hörna från Irma Helin kunde Mikaela Utas utöka ledningen, berättar Carla.

Halmia fick medvind i andra halvlek och tryckte på för en reducering som också kom efter sju minuter, men bara två minuter senare kunde Madeleine Stegius sätta 3-1 på ett skott som ändrade riktning på en Halmia-spelare.

– Där kändes det som om det blev pyspunka på dem. Efter det dominerade vi mer och mer även om de emellanåt hade några farliga chanser, främst på långbollar och fasta situationer. Men på slutet hade vi chansen att gå ifrån till både 4-1 och 5-1. Vi gör ingen riktigt bra match, men jag sa till tjejerna inför matchen att gör vi vårt jobb så åker vi hem med tre poäng, och det gjorde vi. Elin Borg, Madeleine Stegius, Alexandra Höglund och Irma Helin gör det riktigt bra idag, men i stort är det en laginsats och alla får klart godkänt, sa Carla.

Hemmapremiären spelas måndagen den 21 april mot QBIK på Stockholms Stadion. Säsongskort till DIF dam köper du med specialpris för medlemmar här.

Elitettan
IS Halmia-Djurgården 1-3 (0-2)
0-1 Alexandra Höglund (15)
0-2 Mikaela Utas (42)
1-2 Jessica Jingblad (52)
1-3 Madeleine Stegius (54)

Laguppställning:
Maja Olsson – Sofie de Besche, Mikaela Uthas, Elin Nilson, Elin Borg – Lilja Björk (Jackie Bachteler, 67), Irma Helin, Sofia Nilsson, Emelie Eriksson – Alexandra Höglund, Madeleine Stegius (Linda Bengtsson, 85).

Spelade ej: Rebecka Rudner, Maria Poli, Mia Jalkerud och Mikaela Sundlöv.