/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Loeper till P98-landslaget


Djurgårdens Wilhelm Loeper inkallad till P98-landslagets läger infor Elit Round. Även Alexander Abrahamsson med på lägret.

I slutet av mars spelar P98-landslaget Elite Round mot Italien, Irland och Belgien på plats i den sistnämnda nationen. Denna vecka samlas landslaget för att förbereda sig inför turneringen. Sedan tidigare finns Besard Sabovic med i truppen, men på söndagen fick även Djurgårdens vänsterback Wilhelm Loeper en kallelse till samlingen. Wilhelm har ännu inga landskamper på meritlistan, men nu är han alltså ett steg närmre sin första match i blågult.

Wilhelm Loeper har under många år spelat som central mittfältare men fick i U19 prova på platsen som vänsterback, ett mycket lyckat drag har det visat sig.

– Som vänsterback fick han sitt stora genombrott och hamnade på en ny nivå som fotbollsspelare. Han främsta egenskap är spelförståelsen, han är positionssäker, gör få misstag och ser fina lösningar i det offensiva spelet, menar Djurgården akademichef Tommy Davidsson.

Även Djurgårdens mittback Alexander Abrahamsson har fått en sen kallelse till lägret efter ett återbud. Alexander är född 1999 och har gjort två landskamper med P99-landslaget. Han är inte med för att konkurrera om en plats i P98-landslaget, men klarar sig enligt uppgift bra i konkurrensen.

– Det gör han absolut, han har gjort flera bra träningar med de ett år äldre killarna, säger Djurgårdens U19-tränare Christofer Augustsson som är med på landslagslägret som tränare.