/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Landslagsspelare till DIF Dam

 

Isländska A-landslagets vänsterback Hallbera Gisladottir är klar för Djurgården Dam.

Djurgården värvar inför säsongen 2017. Först in är den rutinerade isländska vänsterbacken Hallbera Gisladottir. 2012-2013 gjorde hon 40 matcher i Damallsvenskan för Piteå. 2014 spelade hon för Torres i italienska högsta ligan och de senaste två säsongerna har hon tillhört isländska Breidablick där hon i år blev utsedd till årets spelare i klubben.

– Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Damallsvenskan och till Djurgården. Jag har pratat med Gudbjörg (Gunnarsdottir, Djurgårdens isländska målvakt) och hon har berätta positivt om både sporten och föreningen i stort. Jag spelade med Emilia Appelqvist i Piteå, så några i laget känner jag redan. Jag är vänsterback, men tidigare spelade jag som vänsterytter så jag är en spelare som gärna följer med i offensiven och slår inlägg, och även gör några mål då och då, berättar Hallbera.

– Vi är väldigt glada över att se Hallbera i Djurgårdströjan. Som en nyckelspelare i isländska landslaget och med hennes starka personlighet så kommer hon att starkt bidra till vår utveckling nästa säsong, säger Linda Langermo som är adjungerad i Djurgårdens styrelse med fokus på dam- och flickverksamheten.

Hallbera Gisladottir
Född: 1986
Position: Vänsterback
Meriter: 76 A-landskamper för Island

Attachment