/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Kerim matchhjälte mot Georgien

151112 Sveriges Kerim Mrabti under träningsmatchen mellan Malmö FF och Sverige den 12 november 2015 i Partille. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35138

Det blev seger för U21-landslaget i EM-kvalet mot Georgien tack vare Kerim Mrabti som sköt matchens enda mål när Sverige vann med 1-0.

Kerim Mrabti fanns med från start till höger i anfallet (4-3-3) när svenska U21-landslaget mötte Georgien borta i EM-kvalet där även Simon Tibbling startade, för dagen dessutom i rollen som lagkapten. Efter 0-0 i halvtid mot det hårt arbetande georgiska försvaret, där Gustav Engvall förvisso träffade ribban för Sverige, jagade de blågula oförtrutet vidare i andra halvlek och Kerim hade ett avslut på mål som Kurdadze räddade med timmen spelad.

Även Georgien hade några vassa lägen men det var Kerim Mrabti som till slut klev in som matchvinnare när han satte 1-0 till Sverige i den 72:a minuten.
– Jag får bollen av Arber Zeneli och placerar in bollen i bortre hörnet, säger en nöjd Kerim om målet.

Sverige kunde sedan hålla undan och bärga en viktig seger som skapar ett mycket bra utgångsläge i EM-kvalgruppen fortsättningsvis.
– Vi har stundtals bra spel i matchen men är lite för slarviga. Sen är det en halvtaskig plan också men vi gör ändå en okej match. En skön vinst med tanke på hur vi spelade och vi visar ändå att vi är ett bra lag, summerar Kerim.

 

Attachment