/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Irmas frispark räddade viktig poäng

Djurgårdens damer fick en mardrömsstart i söndagens match mot Sunnanå och låg under med 2-0 efter 12 minuters spel, men lyckades kämpa till sig oavgjort. Kvitteringsmålet gjordes av Irma Helin som därmed förstörde festen för 75-årsjubilerande Sunnanå SK.

Sunnanå satte högsta fart direkt och 1-0 kom redan i den femte matchminuten. Redan i den 12:e matchminuten var det åter dags för ett Sunnanåmål och trots det soliga vädret i Skellefteå måste det just då ha sett nattsvart ut för Djurgårdstjejerna. Som tur var kom en snabb replik strax därpå då Madeleine Stegius lyckades peta in bollen i samband med en hörna. I 36:e minuten kvitterade Irma Helin genom att via stolpen skicka in en frispark. Resultatet 2-2 stod sig matchtiden ut. Som matchens lirare utsågs Mia Jalkerud i DIF och i Sunnanå målvakten Susanne Nilsson.

Sunnanå SK passade på att fira 75 år i samband med matchen mot Djurgården. Jubileet innebar massor av aktiviteter på Norrvalla och tårta till publiken. Vi får hoppas att den smakade bra, men många i publiken hade antagligen hellre firat med en hemmaseger. Trots poängtapp avancerade Sunnanå en plats i tabellen och är nu serietvåa. Djurgården är femma, fyra poäng efter. Bakom ledande Mallbacken är det alltså jämnt i kampen om andraplatsen. Hoppas det här kan locka många att komma till Kristinbergs IP nästa lördag då Djurgården i sista matchen innan uppehållet möter Limhamn Bunkeflo.

Text: DIF Dam