/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Inför Superveckan – Roberto Karlsson

robertokarlsson_743

Roberto Karlsson har blivit något av en internetkändis i Djurgårdskretsar efter att hans egenproducerade videos från matcher och läktare fått stor spridning. Här berättar han om hur han blev djurgårdare och hur han laddar för Superveckan samt givetvis hur han tänker #BräckaBosse.

Född djurgårdare som alla andra eller kom du in på något annat sätt?
– Född i Brasilien ’94 kom jag till Stocholm vid två års ålder. Farsan har berättat att han tog med mig till Råsunda i unga år där jag vantrivts. När han sedan testade att ta med mig till Stadion lyste jag upp och hittade hem.

Du har gjort en hel del fantastiska DIF-supporter-videos senaste åren som sprids på nätet. Vad kan vi göra för att du skall fortsätta med detta?
– En klapp på axeln är alltid uppskattat men jag har inga planer på att sluta producera material som sprider glädje. Fortsätta fylla våra läktare, bidra till tifon och gå på DIF så att vår supporterkultur fortsätter vara bäst i Sverige.

Falkenberg away – vi vinner – hur reagerar du?
– Kramar dem som står närmast mig på bortaläktaren oavsett om vi är bekanta eller inte. Viker ihop mina hängflaggor, sätter mig på bussen och sover inte en sekund på vägen hem.

Nu är det snart dags för Malmö hemma och Superveckan – gör du någonting särskilt för att ladda?
– När man sitter och haussar veckan är det svårt att inte bli övertaggad. Men försöker se det som en match i taget. Alla mina tankar ligger på Malmö just nu. Derbyt undviker jag att prata om och tänka på.

Blir det några fler videos inför matcherna?
– Självklart! Det bästa är att det finns så mycket bra material att ta ifrån. Skulle vara omöjligt att göra något liknade i en en annan svensk klubb. Vi har varit grymma på läktaren i decennier så jag är långt ifrån klar.

Var kommer du att vara på läktaren?
– Lemon gaten i mitten på Sofia brukar vi stå. Helst vill man vara nere på rad 3 efter att man tappat fotfästet i ett oxtokigt målras.

Om man istället vill ge laget sitt bästa stöd i klacken – vad skall man tänka på då?
– Tre saker som alla kan göra bättre. Komma in tidigare på läktaren. Tränga ihop sig närmare mitten av Sofia. Sjung med glädje och inlevelse. Det ska vara kul att röja på läktaren.

Vilka är dina favoritspelare just nu?
– I Magnus Eriksson har vi någon vi saknat. En vinnarskalle som även är en jäkligt bra fotbollspelare. Men i min bok är det rätt enkelt, den som avgör derbyt är för evigt en hjälte och favorit.

Vågar du tippa resultatet mot Malmö – vad blir det?
– Jag säger att vi gör som mot Göteborg och vinner med 3-1. Kabir gör ett och Olunga gör två.

Hur tänker du inför ett derby?
– Det finns inte rum nog att beskriva allt man tänker. Det bästa vore att inte tänka alls. Att kunna sova och äta normalt.

Vad gör du om vi vinner derbyt?
– Ringer in mig sjuk på torsdag.

Norrköping borta – tror du det blir tufft?
– Oj, där är inte alls tankarna. Men Norrköping ser onekligen bra ut. Förmodligen den tuffaste matchen av alla.

Slutligen – Bosse Andersson tänker ju raka av sig håret a la Mange Eriksson om vi vinner alla tre matcherna i Superveckan. Vad gör du för att #BräckaBosse?
– Om vi vinner matchen mot danskarna, derbyt mor råttorna och mot lilla lilla Norrköping lovar jag att tatuera in en ramsa på revbenen, följarna får bestämma vilken.

Roberto Karlsson intervjuades av Mikael Pawlo.

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - IFK Göteborg

Attachment