/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Inför säsongen – Anders Sjönvall

Det var en stor mängd blårandiga entusiaster på plats under årets första träning och Anders Sjönvall var en av dem som fanns i Vinnarhallen på Bosön för att stilla fotbollsabstinensen.

Till vardags återfinns han i reklamvärlden som Art Director på DDB men så fort tillfälle ges är det Djurgården som gäller för Anders som är full av tillförsikt efter att ha granskat det inledande DIF-passet.
– Jag har väldigt höga förväntningar i år eftersom jag tror att duon Özcan och Ivan kompletterar varandra väldigt bra. Förut trodde jag mycket på analytiskt drivna tränare men nuförtiden tror jag mer på att de motiverande fungerar bäst i Allsvenskan. Väger man upp det med det taktiska kunnandet hos Ivan – och självklart även Özcan – plus det faktum att det finns mycket sovande potential i truppen så ser det spännande ut. Det finns många spelare som redan är långt framme men ser man till spelare som till exempel Besard Sabovic och Daniel Berntsen så kan de ta flera kliv framåt under året och växa ytterligare, säger Anders.

Vilken typ av fotboll kommer vi att få se med Özcan & Co vid rodret?
– Jag tror att det blir väldigt snabb fotboll med högt bolltempo. Jag hoppas att det blir en smart fotboll, inte någon tokoffensiv och är det någon som kan representera framtidens fotboll så är det Özcan. Jag tror och hoppas att vi kommer att orka mycket, vara vältränade och att det kommer att bli en rolig fotboll att se på.

Vad betyder den truppmässiga kontinuitet som finns i år?
– Det är ovärdeligt och det är därför jag har höga förväntningar. Bosse (Andersson, sportchef) har gjort ett så bra jobb så att vi behöver inte sälja och som jag ser det tycker jag nästan inte att vi behöver köpa några spelare heller.

Inte ens sugen på en ny striker?
– Man kan ju alltid fylla på men vem vet vad Tino (Kadewere) kommer att åstadkomma nästa år. Han är nyss fyllda 21 och tar en landslagsplats för Zimbabwe i Afrikanska Mästerskapen. Ser man dessutom till ungdomsleden så finns Arnold Ehn (född 99) och andra intressanta namn som kan fylla på. Sedan påverkar det ju när Haris Radetinac är tillbaka, då kan man frigöra Magnus Eriksson för en släpande forwardsroll bakom Olunga. Så för att summera behövs det inga nyförvärv som det ser ut nu, enligt mig.

Du var inne på slumrande potential tidigare. Vilka fler tror du flyger i år?
– Othman El Kabir var ju sjukt bra under hösten när han kom. Han förtjänar mer uppmärksamhet och jag tror också att det finns mer att hämta där. När det gäller Magnus Eriksson kändes det som att han visade kanske 70-80 procent av sin potential förra året och att det här kan bli året då han visar rakt igenom hur fantastiskt bra han är.

Vad säger kristallkulan när det gäller Djurgårdens tabellplacering i Allsvenskan 2017?
– När man har gjort det förut har man inte alltid haft rätt bör ju påpekas, haha.

Du är å andra sidan inte ensam om det…
– Men jag ska inte köra den där ”jag ska vara tråkig och säga att…”. Så på riktigt tror jag att av de sex lag som var före oss förra året finns det 2-3 stycken som vi kommer att vara bättre än i år. Det blir MFF, AIK och Elfsborg där uppe och även vi. Om inte Malmö springer iväg kan vad som helst hända kring platserna 1-4. Så vem vet, det var ingen som trodde att Norrköping skulle vinna 2015, avslutar Anders.

Köp säsongskort 2017 - difbiljetter.se/2017

 

Attachment