/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Inför Djurgården-Vålerengen 

 

Djurgården-Vålerengen

När: Söndag 12 februari kl.15.00.
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats, hemvändande DIF-ikonen Kim Källström finns på plats i halvtid för att välkomnas tillbaka. Bara det skäl nog att vara på plats. Missa inte heller damernas match mot Eskilstuna som spelas kl.17.20. För de som inte har möjlighet att vara på plats kan matchen ses på C More. Använd följande länk så gynnar det Djurgården Fotboll ekonomiskt.
Händer i övrigt på arenan: Förutom två intressanta fotbollsmatcher är det dessutom DIF-Dagen Vinter på Tele2 Arena hela dagen med alla våra ungdomslag på plats. Klicka här för mer info om DIF-dagen Vinter.
Biljetter: Köper du här
Truppen: Kommer under lördagen.
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac (rehab), Tino Kadewere (knä), Kebba Ceesay (rehab).

Det har varit ett tungt Kim-fokus under fredagen och den hemvändande djurgårdshjälten kommer att finnas på plats för presentation i halvtid under herrarnas match. Men det ska först och främst spelas fotboll mot Vålerengen också vilket blir första hemmamatchen för året med mycket folk på plats.

För Özcan Melkemichel blir det en ny möjlighet att trimma sitt blårandiga lagbygge och han ser fram emot att få coacha sitt DIF på Tele2 Arena.
– Det är åter igen en viktig och rolig match. Vi spelar på vår hemmaplan och ska se hur långt vi har kommit i processen med att förbereda laget. Vi kanske inte kör lika många byten som det har varit tidigare då vi har varit försiktiga med att inte överbelasta vissa spelare. Nu kommer den här matchen ganska kort inpå den senaste matchen men det är okej. Vi har haft en resdag och ytterligare en dags vila så att det blivit lite återhämtning för grabbarna, säger Özcan som gradvis har börjat jobba igång anfallsspelet.
– Nu har vi börjat prata lite anfallsspel och vi hade mer anfallsövningar idag på träningen. Vi ska prata igenom det lite mer imorgon också så vi har påbörjat den processen. Men hur mycket vi får ut av det på söndag får vi se. Det saknas ju dessutom lite killar i anfallet så ibland blir det ju spelare som får bli anfallare fast det inte är deras egentliga roll.

Analyserna om Kims återkomst sparar Özcan till ett senare tillfälle då de har hunnit prata ihop sig mer. Men han är självklart väldigt glad över att få in en spelare av Kims kaliber i laget.
– Vi får in en oerhört duktig fotbollsspelare med mycket rutin och erfarenhet. Han är en vinnare som vet vad som krävs, konstaterar Özcan.

Motståndarna

De gästande norrmännen – ofta refererade till som Oslos stolthet – har varit norska ligamästare fem gånger med en storhetsperiod på 1980-talet och med senaste guldet bärgat 2005. Förra säsongen var det dock inte någon medaljdoft utan en tiondeplats och de två försäsongsmatcher som Vålerengen har spelat har slutat med förlust: 1-2 mot danska Nordsjälland och 0-1 mot ryska Zenit.

Men oavsett detta är det ett motstånd av gedigen kvalitet som väntar och för Özcan och hans manskap blir det ett intressant test.
– Vi har gjort klippen klara och jag kommer att titta på dem ordentligt idag. Som jag sagt tidigare vill jag alltid kolla motståndarna så att vi är förberedda. Vålerengen är ju ett lag som vill spela fotboll, de pressar högt, i alla fall de matcher vi har sett. Så det är inget dåligt lag vi möter, men framför allt ska vi fokusera på vårt eget. Det är det viktigaste just nu.

Truppkollen

Både Jesper Karlström och Kebba Ceesay har kommit igång med träningen och det finns en möjlighet att den förstnämnde kan vara med mot Vålerengen, enligt Özcan.
– De har precis börjat träna med laget båda två och det är för tidigt för Kebba som bara gjort tre träningar med laget. ”Karlis” har hunnit med fem-sex träningar med laget och han kanske kan vara aktuell för ett inhopp. Sedan är Tino inte tillgänglig och vi får se med Andreas Isaksson som var sjuk idag. Vi får kolla hur han känner sig imorgon under lördagen. Annars har vi ju alltid Tommi Vaiho redo, summerar Özcan.

Attachment