/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Inför Djurgården-Kalmar

151004 Kalmars Ismael Silva Lima och Djurgårdens Sam Johnson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Djurgården den 4 oktober 2015 i Kalmar. Foto:Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP170

Djurgården-Kalmar

När: Onsdag 22 juni kl. 17.00
Var: Stockholms Stadion
Hur: Ses på plats. Biljetter köper du genom att swisha 50 kronor till 123 040 0812. När du går in visar du upp betalningen på mobilen vilket gäller som biljett. Det går givetvis bra att betala kontant också i entrén till sektion B eller E. Gärna jämna pengar. Barn 0-16 år går gratis.
Observera att bara Lidingösidan är öppen där entré sker via sektion A-F. Entréerna öppnar från klockan 16.00.
Mat: För den hungrige finns korv och enklare fika till försäljning på plats.
DIFTV: Matchen visas på DIFTV till priset 49 kronor. Länk till sändningen hittar du här.
Trupp/startelva: Kommer under tisdagen på dif.se
Icke aktuella spelare: Tino Kadewere, Seon-Min Moon, Jonathan Augustinsson, Kerim Mrabti, Haris Radetinac.
Domare: Glenn Nyberg
Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Johan Kristoffersson

Fotbolls-EM i all ära men nu är det äntligen dags för blåränderna att sparka igång med nya matcher igen efter ett par veckors ledighet för spelarna. Först ut i matchtrilogin är Kalmar som gästar Stockholms Stadion på onsdag. En första möjlighet för Pelle Olsson att på nytt svetsa samman och kalibrera laget inför den allsvenska omstarten där de spelare som inte varit på landslagsuppdrag varit igång sedan förra veckan.
– Vi har tränat onsdag till lördag, med ledigt under söndagen, och spelarna har kört på bra så här långt. De har ju haft egna träningsprogram som de har följt under sin ledighet och det har sett bra ut nu i veckan, vi har inte behövt någon lugnare stegring utan kunde köra igång på rätt nivå direkt. Nu under måndagen kommer även landslagsspelarna tillbaka så att vi kan köra med så gott som fullt lag. Vi har ju tre matcher som ligger framför oss med Kalmar, Östersund och Groningen så det blir som en miniförsäsong för oss. Det blir lite tuffare träning och vi kanske inte pulserar så mycket efter matcherna som vi gör i vanliga fall. Nu ska vi få igång hela laget igen och sedan får vi se under morgondagen vilka som kommer att starta på onsdag, säger Pelle.

Motståndarna

Kalmar och Djurgården har redan stött på varandra i år i en inte alltför upplyftande allsvensk tillställning på Tele2 Arena sett ur blårandigt perspektiv. Förlust med 0-3 och nu ges en möjlighet till revansch där DIF förmodligen slipper allsvenske skytteligaledaren Marcus Antonsson som ryktas vara på väg till Leeds. Oavsett detta blir det ett intressant test för laget, enligt Pelle.
– Vi gjorde ju en svag insats mot dem senast där vårt försvarsspel var långt ifrån bra. Då visade de vilken kvalitet de har i laget när vårt förvsvarsspel var för luftigt och inte tillräckligt noggrant. Så det gäller för oss att vi har ordning på vårt försvarsspel, det är det jag är intresserad av i första hand. Förutom det önskar jag också att vårt djupledsspel i anfallen blir tydligare.

kaknäs_träning_743

Truppkollen

Nyförvärvet Magnus Eriksson är inte aktuell utan går in i träning först den 1 juli och blir spelklar rent administrativt den 15 juli. I övrigt finns några frågetecken att ta ställning till för Pelle i form av skador och sjukdomar.
– Tino Kadewere har problem med en ljumske och Moon hade problem med en fotskada under slutet av maj som gör att han fortfarande kör rehab. Sedan är Hampus Nilsson sjuk och utöver det räknar vi ju bort de långtidsskadade Haris, Kerim och Jonathan Augustinsson, avslutar Pelle.

Attachment