/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Hellenberg tillbaka i DIF dam


Freja Hellenberg återvänder till Djurgården. Samtidigt har Kim Sundlöv förlängt.

Freja kommer från Stockholm och har Spårvägen som moderklubb. 2008- 2012 tillhörde hon Djurgården där det blev 77 matcher i Damallsvenskan. Efter några år i Norge spelade hon förra året för tabellfemman Kopparbergs/ Göteborg FC med Stefan Rehn som tränare. Frida har fyra U19- och U23-landskamper och har vid flera tillfällen varit uttagen i Pia Sundhages landslagstrupp men ännu inte debuterat i A-landslaget.

– Freja är en tvåfotad och snabb försvarsspelare. Hon kan spela på alla positioner i backlinjen, hon har tidigare spelat som ytterback men spelade förra året som mittback, vilket gör att vi får väldigt bra teckning defensivt. Att det är en tidigare Djurgårdsspelare som kommer tillbaka är extra roligt, säger tränaren och sportchefen Joel Riddez.

– Det känns jättebra, jag är uppväxt i Stockholm och Djurgården är mitt lag, så jag har alltid velat komma tillbaka. Jag har haft kontakt med Djurgården under flera år och efter några andra utmaningar kändes det rätt nu. Det ska bli väldigt spännande, säger Freja.

Samtidigt passade Djurgården på att förlänga med Kim Sundlöv.

– Kim är en lojal lagspelare som spelade många matcher i backlinjen förra året och vi är glada över att ha kunnat förlänga med henne, säger Joel.

– Det känns mycket kul och inspirerande. Joel verkar ha har koll på läget och det finns mycket ambition och vilja i laget. Det blir en härlig utmaning att kriga med Djurgården i Damallsvenskan även nästa år, säger Kim.

Med dessa två spelare klara menar Joel att truppen i princip är satt.

– Även om dessa två spelare inte är samma typ av spelare som Emilia Appelqvist som blev långtidsskadad så gör det att vi får den bredd att vi kan lyfta upp försvarsspelare på mittfältet om det behövs. Därmed har vi en bredd på alla positioner och det känns mycket bra, menar Joel.

Köp säsongskort till damernas hemmamatcher här.

Freja Hellenberg
Född: 1989
Position: back
Meriter: 1 U19- och 3 U23-landskamper

Kim Sundlöv
Född: 1990
Position: Back

Foton: Överst – Freja Hellenberg, Nedan – Kim Sundlöv

 

Attachment