/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

DIF i Förorten

131201 En deltagare jublar under en träning som drivs av Djurgården och Djurgårdsandan i stadsdelen Kista den 1 december 2013 i Stockholm. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN / kod JL / 135029

Djurgårdens IF Fotboll är en förening för hela Stockholm från Botkyrka i söder till Upplands Väsby i norr och det betyder att vi ska finnas överallt. Djurgårdens IF Fotboll har därmed inlett samarbeten med föreningar i bl.a. Husby och Alby för att tillsammans skapa föreutsättningar för lokala ungdomar att spela fotboll, vara del av en gemenskap och förverkliga sin potential. Varje samarbete blir så djupt och brett som vår partnerförening önskar och under åren har vi bl.a. anordnat gemensamt cup-deltagande, fotbollsskolor, utbildningar samt bjudit in våra partnerföreningar på A-lagsmatcher.

Djurgårdens IF Fotboll samarbetar idag med Husby FF och Konyaspor i Botkyrka och är alltid intresserade av att hitta nya partnerföreningar runt om i Stockholm.

Djurgårdens IF Drive-In Fotboll

Drive-In Fotbollen är organiserad spontanidrott runt om i Stockholm. Tillsammans med våra samarbetspartners öppnar vi idrottshallar fredag, lördag och söndagskvällar året runt. Vi rekryterar och utbildar lokala ledare och bidrar med material till verksamheten. Djurgårdens IF har drivit Drive-In Fotboll sedan 2006 och i genomsnitt spelar 600 ungdomar fotboll med oss varje vecka fördelat på sex områden runtom i Stockholm. Barn och ungdomar idrottar allt mindre och Drive-In Fotbollen ger möjlighet till idrottande, kamratskap och för många av våra ledare är det ett första steg in på arbetsmarknaden. Spontanfotbollen finns idag i Alby, Husby, Rinkeby, Tensta, Spånga och Sollentuna och vi ser kontinuerligt över möjligheterna att expandera verksamheten ytterligare.

Drive-In Fotbollsturneringar

Tillsammans med anläggningsföretaget SVEAB anordnar Djurgården årligen en fotbollsturnering för alla våra Drive In-Fotbollsområden på Tele2 Arena. 2015 års turnering var mycket uppskattad hos alla. DIFTV var självklart på plats och fångade intryck ifrån dagen. Se videoklipp ifrån SVEAB Drive In-Cup nedan.