/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

DIF U19 i final efter seger mot Häcken

Grabbarna efter segern i semifinalen

 

Det blev en dramatisk semifinal i U19-slutspelet på Stockholms Stadion där DIF hämtade upp två underlägen i andra halvleken och till slut vann med 3-2 efter ett avgörande mål av Marijan Cosic i 85:e minuten. En härlig seger och finalklara tränaren Christofer Augustsson summerar matchen på följande sätt:
– Det var en avvaktande inledning där känslan var att båda lagen var lite nervösa och kände på varandra. Hela första halvlek är sedan jämn där mycket spel sker mellan straffområdena och avslutsstatistiken är jämn även den och antalet målchanser är relativt få. Vi har lite lågt bolltempo och vill få upp det tills andra halvlek för att utnyttja de ytor som fanns på ett bättre sätt.
– I andra halvlek har vi ett högre bolltempo men vi får tidigt en en onödig hörna emot oss, vilket vi själva är orsak till. På den dömer domaren straff på grund av knuff och Häcken gör 0-1. Men vi kommer igen och ”Gabbe” Beckman kvitterar på en kantfrispark. Kort därefter ger vi bort en ny onödig hörna där Häcken ostört får nicka in 1-2. Men vi kommer än en gång tillbaka och anfallet till kvitteringsmålet är snyggt där till slut ”Ludde” Brandimarti är sist på bollen och kan göra 2-2. I det skedet så kändes det som att Häcken blev trötta och vi kunde utnyttja ytorna som uppstod. Med fem minuter kvar kan sedan ”Marre” Cosic avgöra med sitt 3-2 mål. Jag är oerhört glad och stolt över lagets sätt att resa sig efter att Häcken haft ledningen två gånger. Jag tycker att vi vinner matchen rättvist. Vi har i framförallt i andra halvlek en bättre anfallsfotboll och vi försvarar oss oftast bra i det etablerade försvarsspelet, konstaterar en nöjd Christofer.

DIF-Häcken 3-2 (0-0)

Mål DIF: Gabriel Beckman (58), Ludvig Brandimarti (73) Marjian Cosic (85)

Startelva DIF: Hall, Enström, Jahn, Nilsson, Brandimarti, Beckman, Sabovic, Bergendahl Kärki, Cosic (k), Holm, Deeromram

Gabriel Beckman gör mål mot Häcken

Gabriel Beckman gör mål mot Häcken

Gabriel Beckman firar sitt 1-1 mål mot Häcken

Gabriel Beckman firar sitt 1-1 mål mot Häcken

Målfirande efter Gabriel Beckman gjort 1-1 mot Häcken

Målfirande efter Gabriel Beckman gjort 1-1 mot Häcken

Marijan Cosic, Gabriel Beckman och Ludvig Brandimatri efter Djurgårdens 3-2 seger mot Häcken i semifinalen

Marijan Cosic, Gabriel Beckman och Ludvig Brandimatri efter Djurgårdens 3-2 seger mot Häcken i semifinalen

Attachment