/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Djurgården gratulerar samarbetsföreningen IFK Lidingö till avancemanget

ifk_lidingö_743

Det bjöds på ett rejält drama när Djurgårdens samarbetsförening IFK Lidingö tog klivet upp i division 3 i söndags. Trots förlust med 2-3 mot Oxelösund uppe på Ramdalens IP blev det ändå avancemang tack vare bättre målskillnad än jagande Segeltorp.

Sportchef i IFK Lidingö är den gamle DIF-hjälten Markus ”Mackan” Karlsson som uppvaktades med blårandiga gratulationer under måndagen. Det var också en lite mer samlad sportchef som mötte upp jämfört med den sinnesstämning som ”Mackan” befann sig i under det nerviga avgörandet under söndagen.
– Det var en riktigt, j-la rysare igår, det var hemskt att stå och titta på det. Förutsättningarna var ju att det hade räckt med kryss och vinst. Men det såg ju tufft ut och så var det beroende av hur det gick för Segeltorp. Nu torskade vi och hade vi förlorat med ett mål till och Segeltorp hade gjort ett mål till så hade de gått upp istället. Det var verkligen små marginaler och väldigt nervöst. Jag kunde faktiskt inte titta sista tio minuterna, berättar Markus Karlsson om den dramatiska upplösningen.
– Det är ju helt annorlunda än när man spelar själv. Men det var kul, vi behövde den här framgången i föreningen.

Nu väntar som sagt spel i en högre division men det kommer inte bli några radikala förändringar i den sportsliga satsningen, berättar ”Mackan”.
– Det blir inte någon jätteförändring. Vi hade nog satsat lika mycket även om vi inte hade gått upp i form av några nya spelare. Sedan fortsätter vi att bygga på våra egna spelare som blir ett år äldre. De är ju de unga spelarna vi vill få upp, men de måste hålla kvaliteten. Samtidigt måste vi ha några äldre spelare utifrån som är bra och det är lättare att få hit dem nu när vi spelar i trean istället för fyran, summerar han.

 

 

Attachment