/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Derbydags: Sam Johnson & Mathias Ranégie

160222 Djurgårdens Sam Johnson i närkamp med Ljungskiles Petter Björlund under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Ljungskile den 22 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Sam Johnson

Allsvenska skytteligaledaren Sam Johnson kliver in i derbyt med gott självförtroende och han vill se en maximal satsning från start mot AIK på måndag.
– Vi måste markera tydligt för att visa både styrka och hjärta på måndag. Det är en match som betyder mycket för alla i Djurgården där vi måste gå för seger.

Hur känns formen?
– Jag känner mig stark och deras försvarare kommer att få en hård dag på jobbet när de möter mig på måndag.

Vad tror du om årets upplaga av AIK?
– De har ett bra lag men har haft en del problem på sistone med allt som hänt i klubben. Jag tror att det blir en tuff match, som det brukar bli i derbyn, men det är vi som kommer att vinna den. Vi har laddat hela veckan för den här matchen och nu är det dags att leverera.

Jag antar att självförtroendet är mycket gott inför matchen med tanke på årets målskörd så här långt?
– Får jag chanserna så brukar det kunna bli mål. Men det handlar ju inte bara om mig utan även om mina medspelare och jag kommer att jobba hårt för att skapa lägen för dem också. Så länge vi vinner bryr jag mig inte om ifall jag gör mål eller inte. Vem som helst kan bli matchhjälte, avslutar Sam

160502 Djurgårdens Mathias Ranegie jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Östersund den 2 maj 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135600

Mathias Ranégie

För Mathias Ranégies del finns det gott om rutin från matcher mot AIK och det blir andra allsvenska derbyt i DIF för hans del där siktet givetvis är inställt på seger.
– Det är några dagar kvar, vi är laddade och ser fram emot en riktigt häftig match. Vi ska se till att vinna den.

Första mötet mot AIK i den blårandiga tröjan för din del…
– Jag har ju mött dem tidigare och det är ju den hetaste matchen på säsongen har jag ju förstått. Det ska bli roligt och en upplevelse att spela. Jag tror och hoppas att vi står upp bättre än mot Hammarby och gör en riktigt bra insats.

Är du en spelare som går igång lite extra på de stora matcherna?
– Ja, det gör jag. Men viktigast är att se till att vi får ihop hela laget i en gemensam mentalt stark känsla. Sedan trycker vi dit dem, avrundar Mathias.


Derbybiljetter köper du här

Attachment