/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Damerna mot Rimbo i cupen

Djurgården möter Rimbo IF i den andra omgången av Svenska Cupen för damer.

Svenska Cupen damer
Rimbo IF – Djurgårdens IF
Onsdagen den 19 augusti klockan 19:00, IP Arkadien, Rimbo

Svenska Cupen för damer har nått andra omgången och därmed stiger lagen från Damallsvenskan och Elitettan in. Cupen spelas i ren utslagsform, 64 lag återstår och för att nå finalen i augusti 2016 så återstår det att vinna 5 matcher.

Rimbo spelar i division 1 Norra Svealand, serien under Elitettan, där man ligger på en åttondeplats med 5 segrar och 8 förluster på 15 matcher. Första omgången passerade genom att slå ut division 1-laget Sätra SK med 4-0. Tränaren Mauri Holappa har koll laget.

– De spelar med en 442-uppställning precis som vi gör så vi vet ungefär vad som väntar. De har en spelare (Kajsa Sund) som gjort 7 mål i serien så henne får vi hålla reda på.

Djurgården kommer att åka till matchen med en stomme från de som startade senaste matchen i Elitettan, men några spelare vilas och ersätts av andra spelare i truppen och från F19. Men det betyder inte att man inte tar matchen på allvar.

– Det handlar om en tävlingsmatch och då vill vi alltid vinna. Dessutom är det roligt med cupen, det blir spännande matcher och vi vill absolut gå vidare, säger Mauri.

Attachment