/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

Appelqvist korsbandsskadad

Djurgårdens landslagsspelare Emilia Appelqvist drog på sig en allvarlig knäskada på första fotbollspasset.

Djurgårdens och landslagets mittfältare Emilia Appelqvist gjorde illa sitt ena knä under damernas första fotbollspass för säsongen i tisdags. Efter magnetröntgen och undersökning står det klart att skadan är allvarlig och att Emilia, som var uttagen till nästa veckas landskamper mot Norge och England, blir borta från fotbollen en längre tid.

– Emilia skadade sitt främre korsband samt yttre ledband under träningen. Hon har redan påbörjat sin resa för att komma tillbaka. Operation med rekonstruktion av främre korsbandet kommer att ske först när yttre ledbandsskadan är läkt. Jag är övertygad om att Emilia har de bästa förutsättningarna att komma tillbaka till samma nivå som tidigare med tanke på hennes fysiska och mentala styrka och det professionella teamet runt henne, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Ett väldigt tråkig besked för Emilia, som under 2016 hade en mycket stark säsong och blev allt mer bofast i landslaget, och givetvis ett stort avbräck för Djurgårdens damlag.

– Säsongen hann inte ens börja förrän olyckan var framme. Jag kände direkt att det var något allvarligt och när jag fick beskedet var det rätt så väntat. Det är riktigt tungt just nu men jag är glad att jag har familj och vänner som stöttar plus att jag har bästa tänkbara team som backar upp mig, säger Emilia själv.

Attachment