/** Created by Alexander on 2017-03-20. */

6500 sålda säsongskort

6500 sålda säsongskort

Säsongskortsförsäljningen startade tidigare än någonsin i år och hittills ser det väldigt lovande ut inför 2016. Fredagen 18 december hade det sålts 6500 säsongskort på Tele2 Arenas olika sektioner. DIF.se tog en pratstund med ”Mr Ticket” Tomas af Geijerstam.

Tomas, vad har du att säga om årets säsongskortsförsäljning hittills?

– Vi började säsongskortsförsäljningen tidigare än någonsin i år. Det har gjort att vi har haft en hög andel förlängning i ett tidigt skede vilket är skönt för oss som arbetar med försäljningen. Att vi redan har sålt 6500 säsongsbiljetter gör att vi känner oss trygga i att vi kommer sälja minst lika många säsongskort som 2015.

Vilka sektioner säljer bäst?

– Som vanligt är det sittplatssektionerna som förlängs tidigast. Jag skulle våga säga att majoriteten av alla säsongare på sittplats som har förlängt. Aktiv sittplats tog lite längre tid på sig att förlänga, men när vi stängde förlängningen hade nått upp i likvärdiga siffror om inte lite bättre. Aktiv sitt är den sektion som har sålt bäst efter att vi släppte upp nyförsäljningen.

Hur har reaktionerna varit på säsongskortsförsäljningen?

– Att sälja säsongsbiljetter är ett pussel och det är många bitar som ska falla på plats. Det uppstår alltid en del problem och då gäller det att försöka hitta bästa möjliga lösning för så många som möjligt nöjda. Ett exempel kan vara platsbyten då folk blir besvikna att de inte kan få bättre platser trots att de var tidiga med att fylla i platsbytet. Nästan alla vill byta till sektionerna 107, 108 och 109 samtidigt som de sektionerna i princip är slutsålda och att de som sitter på nämnda sektioner håller fast vid sina platser för allt vad tyglarna håller. Det innebär då att vi tyvärr måste lämna besked att vi inte kan hitta bättre platser.

Till i år införde vi medlemsrabatt på säsongskorten. Hur har det fungerat?

– Vi införde medlemsrabatt på säsongskorten 2006. Då innebar det att vi gick från 8 000 till 12 200 medlemmar. Vi var tvungna att ta bort medlemsrabatten 2013 när vi flyttade från Stadion till Tele2 Arena i och med att vi delade upp säsongskorten på vår och höst. Nu införde vi det på nytt för att vi känner oss bekväma med Tele2 Arena och för att vi har möjlighet att göra det i vårt försäljningssystem. Sen tycker jag personligen att det ska vara en självklarhet att vara medlem i DIF om man är säsongare. Totalt rör det sig om ca 500 personer som var säsongare men som inte var medlemmar. Ett fåtal har haft åsikter om att det vi gjort är fel, men majoriteten av våra säsongare är av uppfattningen att man ska vara medlem i Djurgården Fotboll. 2013 var vi Sveriges största fotbollsförening, det ska vi självklart vara inom en snar framtid igen. [Djurgården Fotboll Sveriges största fotbollsförening]

Hur ser det ut på Sofialäktaren? Det känns som att det är mer fördelaktigt än någonsin att ta steget och bli säsongare i klacken?

– Det gick trögt under förlängningen, men det är å andra sidan inget ovanligt. Då det inte är numrerade platser i klacken och den tidigare inte har varit slutsåld har man kunnat förlänga lite när man känner för det. Men nu märker vi att det börjar ta ordentlig fart i klacken. Det har givetvis att göra med att det bara kostar 1395 kr (1 185 reducerat pris) för att se 17 matcher. Då ingår Svenska Cupen om man köper före nyår. Jag skulle nästan vilja påstå att vi har absolut mest värde för pengarna i Allsvenskan med de här priserna. Jämför med att köpa våra tre derbymatcher och premiären för 780 kr, lägg till 500 kr och du får ytterligare 13 matcher.

Några avslutande ord?

– Sammanfattningsvis så känns det väldigt bra, men det är fortfarande mycket jobb kvar att göra. Tiden går fort och helt plötsligt är det 13 februari och vi har påbörjat säsongen på riktigt. Jag skulle vilja uppmana alla medlemmar och säsongare att sprida det goda ordet om Djurgården. Det finns ju faktiskt inget som är bättre än att gå på Djurgårdsmatcher. Avslutningsvis önskar jag alla Djurgårdare en god jul och ett gott nytt år!

Säsongskortsförsäljningen pågår fram till och med sista februari 2016.

Här köper du säsongskort för 2016

Här hittar du våra klackpaket för 2016


banner_difse_sasongskort_rod